MANİSA / YUNUSEMRE - Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu

YANLIŞ VARSA BİZ DÜZELTİRİZ

19-06-2023Okulumuz matematik öğretmeni Didar Rübeyda Ramadan'ın proje ortağı olarak yer aldığı uluslararası eTwinning projesi için çalışmalar başladı. “Yanlış Varsa Biz Düzeltiriz” anlayışıyla başlayan bu projede Türkiye'nin çeşitli illerinden 10 Türk ortak ve kardeş ülke Azerbaycan’dan da 1’i kurucu ortak ile  yaklaşık 5 ay sürecek projede okulumuzun 11-14 yaş aralığındaki öğrencileri hem basın yayın organlarında hem de çevrelerindeki tabela ve afişlerde bulunan yazım yanlışlarını yerinde tespit ederek fotoğraflayacak ve proje sonunda diğer proje ortaklarının da katılımıyla bulunan yanlışları doğru yazımlarıyla birlikte dergi haline dönüştüreceklerdir.  Yapılan projenin; *Öğrencilere dilin doğru kullanımının önemini kavratmak, *Toplumda dilin kullanımıyla ilgili bir bilinç oluşturmak, *Öğrencilerin yapılan yanlışları tespit sürecinde merak, gözlem yapma vb. becerilerinin gelişmesini sağlamak, *Sosyalleşmek, *Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek ve *Öğrencilerin Web2 araçlarını kullanma becerisini geliştirmek, gibi önemli hedefleri bulunmaktadır.

Yayın: 19.06.2023 - Güncelleme: 19.06.2023 12:13 - Görüntülenme: 211